Pilsētas nosaukums
Uz saturu

Latvijas Republikā dienests Nacionālajos bruņotajos spēkos ir brīvprātīgs. Karavīrs ir profesija. Puiši un meitenes izvēlas kļūt par profesionāliem karavīriem.

Alūksnē atrodas Latvijas Republikas Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku rota. Tur tiek apgūtas kareivim nepieciešamās iemaņas.

Karavīra rīts iesākas plkst. 6:00. Ļoti ātri ir jāsaklāj sava gulta un jānomazgājas. Tad seko mācības. Katru dienu ir teorētiskās un praktiskās nodarbības. Praktiskajās nodarbībās attīsta kareivju fizisko sagatavotību.

Daudzas nodarbības notiek klasē. Kareivji papildina zināšanas par Latvijas Republikas likumiem. Viņi iepazīstas ar armijas likumiem jeb reglamentu. Reglaments nosaka, kā pareizi rīkoties ikdienā vai ārkārtas situācijās armijā. Teorētiskajās nodarbībās viņi apgūst kaujas taktiku un mācās lasīt kartes. Katrs kareivis zina apzīmējumus kartē.

Praktiskās šaušanas nodarbības notiek speciāli aprīkotā teritorijā jeb šautuvē. Tur jaunie karavīri mācās lietot dažādus ieročus.

Lauku kaujas iemaņu mācības notiek vairākas dienas. Kareivji šīs nodarbības sauc par „mežu”. Viņi mācās ātri uzcelt un nojaukt teltis, kā arī apgūst citas iemaņas.

Fotogalerija Iepriekšējs Vēsture Pirmais uzdevums Otrais uzdevums Trešais uzdevums Ceturtais uzdevums Ģeogrāfija Pirmais uzdevums Otrais uzdevums Trešais uzdevums Ceturtais uzdevums Nākamais