Pilsētas nosaukums
Uz saturu

Daugavpils ir Latvijas otra lielākā pilsēta. Iedzīvotāju skaits pilsētā pārsniedz 95 tūkstošus. Daugavpils ir Latgales kultūrvēsturiskā novada ekonomiskās un sabiedriskās dzīves centrs.

Pilsēta atrodas valsts dienvidaustrumos pie Daugavas. Pilsētas lielākā daļa izvietota Daugavas senajā gultnē. Pilsētai augot, tā izpletusies abos Daugavas krastos. Šī upe Daugavpils teritorijā ir apmēram 16 km gara. Daugavas labajā krastā atrodas pilsētas vēsturiskais centrs ar krāšņu jūgendstila apbūvi un Daugavpils cietokšņa mūri.

Tālāk no centra ir saglabājusies vēsturiskā koka apbūve ar kokgriezumiem logu aizvirtņos. Palodzes bieži rotā ģerānijas. Daugavpils vēsturiskais centrs ir valsts nozīmes būvniecības piemineklis.

Daugavpilī dzīvo dažādu tautību un ticību cilvēki. Te vienkopus atrodami katoļu, luterāņu, pareizticīgo un vecticībnieku dievnami.

Daugavpils teritorija ir bagāta arī ar vairākiem skaistiem ezeriem. Pats lielākais ir Lielais Stropu ezers. Tas veido vienotu ezeru sistēmu ar Mazo Stropu ezeru, jo starp tiem ir izrakts kanāls. No Lielā Stropu ezera iztek upe Strope. Ezeri var lepoties ar tīru ūdeni un sakoptu apkārtni.

Fotogalerija Iepriekšējs Vēsture Pirmais uzdevums Otrais uzdevums Trešais uzdevums Ceturtais uzdevums Ģeogrāfija Pirmais uzdevums Otrais uzdevums Trešais uzdevums Ceturtais uzdevums Nākamais