Pilsētas nosaukums
Uz saturu

Krāslava ir pilsēta Latgales dienvidaustrumos. Tā ir izvietojusies Daugavas abos krastos netālu no Latvijas robežas ar Baltkrieviju. Krāslava ir Krāslavas novada centrs. Pilsētā dzīvo apmēram 9 tūkstoši iedzīvotāju.

Iebraucot Krāslavā no Rīgas puses, nonākam pie Adamovas pilskalna. Tas atrodas Daugavas senlejas malā starp divām dziļām gravām. Šajā vietā meklējami Krāslavas pirmsākumi. 1960. gadā pilskalnu nolīdzināja un tam pāri ierīkoja Rīgas–Krāslavas šoseju. Pilskalna vietā tagad ir skatu laukums un sākums Adamovas dabas takai. Taka ir 1,8 km gara. Tūristu ērtībām ir izveidotas laipas un pakāpieni.

Apmeklētājiem ir iespēja apskatīt bagātīgu floru un faunu. Vairākās vietās paveras lielisks skats uz Krāslavu. Pie Krāslavas sākas dabas parks „Daugavas loki”. Te Daugava veido deviņus lielus līkumus. Daugavas krastiem šai posmā raksturīgas stāvas kraujas. Zināmākā ir Ververu krauja.

Fotogalerija Iepriekšējs Vēsture Pirmais uzdevums Otrais uzdevums Trešais uzdevums Ceturtais uzdevums Ģeogrāfija Pirmais uzdevums Otrais uzdevums Trešais uzdevums Ceturtais uzdevums Nākamais