Pilsētas nosaukums
Uz saturu

Jūrkalne ir pagasta centrs Ventspils novadā. Pagasts atrodas Baltijas jūras krastā starp Liepāju un Ventspili. Jūrkalne ir pazīstama ar varenajiem stāvkrastiem Baltijas jūras piekrastē. Kraujas augstums sasniedz 15–20 m. Ilgus gadus tūristi nedrīkstēja tur iebraukt, jo padomju okupācijas gados tā bija slēgta pierobežas zona.

Tagad Jūrkalne ir kļuvusi par dabas tūrisma centru. Stāvot uz augstā krasta, var vērot neparasti zaļo jūras ūdeni un dzelteno smilšu strēli. Tā veido šauru pludmales joslu, kas aizstiepjas tālumā. Pašu krastu klāj priežu mežs. Šī vieta cilvēkiem sniedz gan atpūtu, gan uzlabo veselību.

Taču spēcīgu rudens un pavasara vētru laikā jūra var izpostīt stāvkrastu, izraujot ar saknēm vai nolaužot tuvākās priedes. Vētru starplaikos stāvkrasts pārklājas ar augiem, kuri mazina postījumus. Cilvēki veic dažādus aizsardzības pasākumus. Dziļāk jūrā ir akmeņu joslas. Tās mazina vētru postošo ietekmi uz stāvkrastu.

Fotogalerija Iepriekšējs Vēsture Pirmais uzdevums Otrais uzdevums Trešais uzdevums Ceturtais uzdevums Ģeogrāfija Pirmais uzdevums Otrais uzdevums Trešais uzdevums Ceturtais uzdevums Nākamais